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Un arbuste. Il atteint 3 m de haut. L'écorce est lisse et grise. Les feuilles sont arrondies et mesurent 1,5 cm de long. Les fleurs sont blanches. Ils se produisent individuellement à l'aisselle des feuilles. Le fruit a 2-4 amours et chaque lobe mesure 4-5 mm de diamètre{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : A shrub. It grows 3 m tall. The bark is smooth and grey. The leaves are rounded and 1.5 cm long. The flowers are white. They occur singly in the axils of leaves. The fruit have 2-4 loves and each lobe is 4-5 mm across{{{0(+x).
Consommation
(rapports de comestibilité, parties utilisables et usages alimentaires correspondants) :
dont livres et bases de données : 0"Food Plants International" (en anglais) ;
dont biographie/références de "FOOD PLANTS INTERNATIONAL" : Addis, G., Asfaw, Z & Woldu, Z., 2013, Ethnobotany of Wild and Semi-wild Edible Plants of Konso Ethnic Community, South Ethiopia. Ethnobotany Research and Applications. 11:121-141 ; Addis, G., et al, 2013, The Role of Wild and Semi-wild Edible Plants in Household Food Sovereignty in Hamer and Konso Communities, South Ethiopia. Ethnobotany Research & Applications. 11:251-271 ; Dale, I. R. and Greenway, P. J., 1961, Kenya Trees and Shrubs. Nairobi. p 564 ; East African Hebarium records, 1981, ; Flora Somalia Vol. 1, 1993, http://plants.jstor.org ; Lulekal, E., et al, 2011, Wild edible plants in Ethiopia: a review on their potential to combat food insecurity. Afrika Focus - Vol. 24, No 2. pp 71-121 ; Ocho, D. L., et al, 2012, Assessing the levels of food shortage using the traffic light metaphor by analyzing the gathering and consumption of wild food plants, crop parts and crop residues in Konso, Ethiopia. Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine 8:30 ; Peters, C. R., O'Brien, E. M., and Drummond, R.B., 1992, Edible Wild plants of Sub-saharan Africa. Kew. p 191 ; Teklehaymanot, T., 2017, An ethnobotanical survey of medicinal and edible plants of Yalo Woreda in Afar regional state, Ethiopia. Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine 13:40
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