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Une herbe. Elle atteint 1,5 m de haut. Les feuilles sont grandes et étroitement ovales. Ils sont alternatifs. Les fleurs sont blanches ou rouges. Ils se produisent en grand groupe à l'aisselle des feuilles près des extrémités des tiges. Les fruits sont noirs{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : A herb. It grows 1.5 m tall. The leaves are large and narrowly oval. They are alternate. The flowers are white or red. They occur in a large group in the axils of leaves near the ends of stalks. The fruit are black{{{0(+x).
Consommation
(rapports de comestibilité, parties utilisables et usages alimentaires correspondants) :
Une plante tropicale. Au Guatemala, il atteint 2900 m d'altitude{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : A tropical plant. In Guatemala it grows up to 2,900 m above sea level{{{0(+x).
Localisation
:
Amazonie, Bahamas, Amérique centrale, Cuba *, République dominicaine, Guatemala, Haïti, Jamaïque *, Mexique, Amérique du Nord, Porto Rico, Amérique du Sud, Antilles *{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : Amazon, Bahamas, Central America, Cuba*, Dominican Republic, Guatemala, Haiti, Jamaica*, Mexico, North America, Puerto Rico, South America, West Indies*{{{0(+x).
dont livres et bases de données : 0"Food Plants International" (en anglais) ;
dont biographie/références de "FOOD PLANTS INTERNATIONAL" : Arellanes, Y., et al, 2013, Influence of traditional markets on plant management in the Tehuacan Valley. Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine 9:38 ; Casas, A., et al, 1996, Plant Management Among the Nahua and the Mixtec in the Balsas River Basin, Mexico: An Ethnobotanical Approach to the Study of Plant Domestication. Human Ecology, Vol. 24, No. 4 pp. 455-478 ; de Polle, E., Plantas Silvestres Comestible de Guatemala. 1(1) Universidad de San Carlos de Guatemala. ; Etkin, N. L. (Ed.), 1994, Eating on the Wild Side, Univ. of Arizona. p 140 ; Kermath, B. M., et al, 2014, Food Plants in the Americas: A survey of the domesticated, cultivated and wild plants used for Human food in North, Central and South America and the Caribbean. On line draft. p 654 ; Pena, F. B., et al, 1998, Los quelites de la Sierra Norte de Puebla, Mexico: Inventory Y Formas de Preparacion. Bol. Soc. Bot. Mexico 62:49-62 (Also as Phytolacca purpurascens) ; Plants of Haiti Smithsonian Institute http://botany.si.edu/antilles/West Indies ; Syst. nat. ed. 10, 2:1040. 1759 ; Turreira-Garcia, N., et al, 2015, Wild edible plant knowledge, distribution and transmission: a case study of the Achi Mayans of Guatemala. Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine. 11:52
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