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Japonobotrychium langinosum (Wallich ex Hook & Greville)Nishida ex Tagawa, Botrychium virginianum (L.)Sw. var. lanuginosum Bedd, Osmundopteris lanuginosa (Wall. ex Hook. et Grev.)Nishida
Une fougère qui pousse sur terre. Il a un rhizome robuste. La fougère est charnue. Il est couvert de poils comme des écailles. Les frondes sont solitaires et mesurent 12 à 35 cm de long. Ils sont en forme de delta. Les stipes mesurent environ 30 cm de long et ressemblent à des fibres. La branche fertile naît du milieu de la partie stérile. Il est divisé 3 fois. Les sporanges sont jaunes. Ils se produisent sur deux rangées{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : A fern which grows on land. It has a stout rhizome. The fern is fleshy. It is covered with hair like scales. The fronds are solitary and 12-35 cm long. They are delta shaped. The stipes are about 30 cm long and like fibres. The fertile branch arises from the middle of the sterile portion. It is divided 3 times. The sporangia are yellow. They occur in two rows{{{0(+x).
Culture
:
Les plantes peuvent être cultivées à partir de spores ou de fragments du rhizome{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : Plants can be grown from spores or fragments of the rhizome{{{0(+x).
Consommation
(rapports de comestibilité, parties utilisables et usages alimentaires correspondants) :
C'est une plante tempérée. Il se produit dans tout le Népal entre 1500-3000 m d'altitude. Il pousse dans des endroits exposés et humides. Cela peut être sur des parois rocheuses où l'humus s'est accumulé{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : It is a temperate plant. It occurs throughout Nepal between 1500-3000 m altitude. It grows in exposed, wet places. It can be on rocky walls where humus has accumulated{{{0(+x).
dont livres et bases de données : 0"Food Plants International" (en anglais) ;
dont biographie/références de "FOOD PLANTS INTERNATIONAL" : Dangol, D. R. et al, 2017, Wild Edible Plants in Nepal. Proceedings of 2nd National Workshop on CUAOGR, 2017. ; Joshi, N., et al, 2007, Traditional neglected vegetables of Nepal: Their sustainable utilization for meeting human needs. Tropentag 2007. Conference on International Agricultural Research for Development. ; Manandhar, N.P., 2002, Plants and People of Nepal. Timber Press. Portland, Oregon. p 118 ; Maroyi, A., 2014, Not just minor wild edible forest products: consumption of pteridophytes in sub-Saharan Africa. Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine. 10:78 ; Pande, P.C. & Pangtey, Y.P.S., 1987, Studies on Ethnobotany - 1. on some less known edible and economic ferns of Kumaun Region of Western Himalaya. J. Econ. Tax. Bot. Vol 11 No.1 pp 81-85
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