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Une orchidée. C'est une petite plante. Il pousse de 10 à 30 cm de haut. La tige de la fleur a des fleurs lâches. Il y a 5-25 fleurs. Les fleurs mesurent 2 cm de diamètre. {{{0(+x) (traduction automatique).
Original : An orchid. It is a small plant. It grows 10-30 cm high. The flower stalk has loose flowers. There are 5-25 flowers. The flowers are 2 cm across{{{0(+x).
Consommation
(rapports de comestibilité, parties utilisables et usages alimentaires correspondants) :
: Le bulbe est une source d'amidon comestible, après traitement et séchage. Il est utilisé pour les bouillies ou le pain{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : The bulb is a source of edible starch, after processing and drying. It is used for porridges or bread{{{0(+x).
C'est une plante de climat tempéré et méditerranéen. Il pousse sur des sols calcaires à légèrement acides. Il pousse dans les prairies sèches et les forêts claires{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : It is a temperate and Mediterranean climate plant. It grows on calcareous to lightly acid soils. It grows in dry grassland and light forest{{{0(+x).
dont livres et bases de données : 0"Food Plants International" (en anglais) ;
dont biographie/références de "FOOD PLANTS INTERNATIONAL" : Blamey, M and Grey-Wilson, C., 2005, Wild flowers of the Mediterranean. A & C Black London. p 510 (As Orchis morio) ; Brickell, C. (Ed.), 1999, The Royal Horticultural Society A-Z Encyclopedia of Garden Plants. Convent Garden Books. p 727 (As Orchis morio) ; Cerne, M., 1992, Wild Plants from Slovenia used as Vegetables. Acta Horticulturae 318. (As Orchis morio) ; Facciola, S., 1998, Cornucopia 2: a Source Book of Edible Plants. Kampong Publications, p 164 (As Orchis morio) ; Hedrick, U.P., 1919, (Ed.), Sturtevant's edible plants of the world. p 451 (As Orchis mono ?) ; Holliman, J., (Ed.), 2002, Orchids. Botanica's Pocket. Random House, Australia. p 406 (As Orchis morio) ; http://www.botanic-gardens-ljubljana.com/en/plants (As Orchis morio) ; Kalle, R. & Soukand, R., 2012, Historical ethnobotanical review of wild edible plants of Estonia (1770s-1960s) Acta Societatis Botanicorum Poloniae 81(4):271-281 (As Orchis morio) ; Kiple, K.F. & Ornelas, K.C., (eds), 2000, The Cambridge World History of Food. CUP p 1847 (As Orchis morio) ; Lim, T. K., 2015, Edible Medicinal and Non Medicinal Plants. Volume 9, Modified Stems, Roots, Bulbs. Springer p 60 ; Luczaj, L., 2012, Ethnobotanical review of wild edible plants of Slovakia. Acta Societatis Botanicorum Poloniae 81(4):245-255 (As Orchis morio) ; PARMENTIER (As Orchis morio) ; Pieroni, A., 2008, Local plant resources in the ethnobotany of Theth, a village in the Northern Albanian Alps. Genet Resour Crop Evol (2008) 55:1197–1214 (As Orchis orio) ; Plants for a Future database, The Field, Penpol, Lostwithiel, Cornwall, PL22 0NG, UK. http://www.scs.leeds.ac.uk/pfaf/ (As Orchis morio) ; Redzic, S. J., 2006, Wild Edible Plants and their Traditional Use in the Human Nutrition in Bosnia-Herzegovina. Ecology of Food and Nutrition, 45:189-232 (As Orchis morio) ; Sp. pl. 2:940. 1753 (As Orchis morio) ; Tekinsen, K. K., and Guner, A., 2010, Chemical composition and physicochemical properties of tubera salep produced from some Orchidaceae species. Food Chemistry 121: 468-1471 (As Orchis morio)
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