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Par Smith, J.E., English botany, or coloured figures of British plants, ed. 3 [B] [J.E. Sowerby et al] (1863-1899) Engl. Bot., ed. 3 vol. 4 (1865) t. 526, via plantillustrations
Une herbe. Elle continue de croître d'année en année. Il pousse de 50 à 60 cm de haut. Il a des tubercules charnus qui produisent des tiges succulentes. Les tiges ne sont pas ramifiées. Les feuilles sont charnues simples et alternes. Ils poussent par anneaux de trois. Ils mesurent 3 à 5 cm de long. Il peut y avoir de légères dents le long du bord. Ils sont verts ou vert bleuâtre clair. Les fleurs sont en grappes. Les pétales sont pourpre rougeâtre. Chaque fleur mesure environ 5 à 13 mm de diamètre. Les fruits sont de petites capsules. Celles-ci s'ouvrent d'un seul côté{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : A herb. It keeps growing from year to year. It grows 50-60 cm high. It has fleshy tubers which produce succulent stems. The stems are not branched. The leaves are fleshy simple and alternate. They grow in rings of three. They are 3-5 cm long. There can be slight teeth along the edge. They are green or light bluish-green. The flowers are in clusters. The petals are reddish-purple. Each flower is about 5-13 mm across. The fruit are small capsules. These split open on one side only{{{0(+x).
Culture
:
Il peut être cultivé par graines, boutures ou division de tubercules. Les graines sont petites et semées en surface{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : It can be grown by seeds, cuttings or division of tubers. The seeds are small and sown on the surface{{{0(+x).
Consommation
(rapports de comestibilité, parties utilisables et usages alimentaires correspondants) :
dont biographie/références de "FOOD PLANTS INTERNATIONAL" : Cakir, E. A., 2017, Traditional knowledge of wild edible plants of Iğdır Province (East Anatolia, Turkey). Acta Soc Bot Pol. 2017;86(4):3568 ; Crawford, M., 2012, How to grow Perennial Vegetables. Green Books. p 123 ; Cundall, P., (ed.), 2004, Gardening Australia: flora: the gardener's bible. ABC Books. p 1331 ; Ertug, F, Yenen Bitkiler. Resimli Türkiye Florası -I- Flora of Turkey - Ethnobotany supplement (As Hylotelephium telephium) ; Esperanca, M. J., 1988. Surviving in the wild. A glance at the wild plants and their uses. Vol. 2. p 59 (As Sedum purpureum) ; Hedrick, U.P., 1919, (Ed.), Sturtevant's edible plants of the world. p 603 ; Hibbert, M., 2002, The Aussie Plant Finder 2002, Florilegium. p 289 (As Sedum purpureum) ; Irving, M., 2009, The Forager Handbook, A Guide to the Edible Plants of Britain. Ebury Press p 294 ; Jackes, D. A., Edible Forest Gardens (As Hylotelephium telephium) ; Kermath, B. M., et al, 2014, Food Plants in the Americas: A survey of the domesticated, cultivated and wild plants used for Human food in North, Central and South America and the Caribbean. On line draft. p 794 ; Luczaj, L. et al, 2012, Wild food plant use in 21st century Europe: the disappearance of old traditions and the search for new cuisines involving wild edibles. Acta Soc Bot Pol 81(4):359–370 (As Hylotelephium telephium) ; Plants for a Future database, The Field, Penpol, Lostwithiel, Cornwall, PL22 0NG, UK. http://www.scs.leeds.ac.uk/pfaf/ ; Redzic, S., 2010, Use of Wild and Semi-Wild Edible Plants in Nutrition and Survival of People in 1430 Days of Siege of Sarajevo during the War in Bosnia and Herzegovina (1992–1995). Coll. Antropol 34 (2010) 2:551-570 ; Sp. pl. 1:430. 1753
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