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Par Sturm, J., Krause, E.H.L., Lutz, K.G., Flora von Deutschland in Abbildungen nach der Natur, Zweite auflage (1900-1907) Deutschl. Fl., ed. 2 vol. 8 (1904) t. 58, via plantillustrations
Un arbuste. Il pousse de 75 à 90 cm de hauteur. Il s'étend de 60 à 90 cm de large. Il forme des touffes. Il continue de croître d'année en année. La tige est droite, nue et présente des rainures. Il se ramifie près du sommet. Les feuilles sont vert moyen. Ils se produisent en anneaux près de la base de la plante et sont divisés en folioles le long de la tige. Il y a 13 folioles oblongues à ovales. Ceux-ci ont des dents le long du bord. Les fleurs sont rouge foncé ou violettes. Ils sont en têtes denses au sommet de la plante{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : A shrub. It grows 75-90 cm tall. It spreads 60-90 cm wide. It forms clumps. It keeps growing from year to year. The stem is erect, naked and has grooves. It branches near the top. The leaves are medium green. They occur in rings near the base of the plant and are divided into leaflets along the stalk. There are 13 oblong to oval leaflets. These have teeth along the edge. The flowers are deep red or purple. They are in dense heads at the top of the plant{{{0(+x).
Culture
:
Les plantes peuvent être cultivées par graines ou par division{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : Plants can be grown by seed or by division{{{0(+x).
Consommation
(rapports de comestibilité, parties utilisables et usages alimentaires correspondants) :
C'est une plante alimentaire cultivée{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : It is a cultivated food plant{{{0(+x).
Distribution
:
C'est une plante tempérée. Il pousse mieux dans les sols humides et bien drainés. Il a besoin d'une position ensoleillée protégée. Il est résistant au gel mais sensible à la sécheresse. En Chine, il pousse dans les endroits humides, du niveau de la mer à 3000 m d'altitude. Il convient aux zones de rusticité 4-8. En Mongolie intérieure. Au Sichuan et au Yunnan{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : It is a temperate plant. It grows best in moist, well-drained soils. It needs a protected sunny position. It is resistant to frost but sensitive to drought. In China it grows in damp places from sea level to 3,000 m above sea level. It suits hardiness zones 4-8. In Inner Mongolia. In Sichuan and Yunnan{{{0(+x).
dont biographie/références de "FOOD PLANTS INTERNATIONAL" : Bodkin, F., 1991, Encyclopedia Botanica. Cornstalk publishing, p 907 ; Brickell, C. (Ed.), 1999, The Royal Horticultural Society A-Z Encyclopedia of Garden Plants. Convent Garden Books. p 931 ; Cerne, M., 1992, Wild Plants from Slovenia used as Vegetables. Acta Horticulturae 318 ; Chen, B. & Qiu, Z., Consumer's Attitudes towards Edible Wild Plants, Ishikawa Prefecture, Japan. p 24 www.hindawi.com/journals/ijfr/aip/872413.pdf ; Cundall, P., (ed.), 2004, Gardening Australia: flora: the gardener's bible. ABC Books. p 1309 ; Facciola, S., 1998, Cornucopia 2: a Source Book of Edible Plants. Kampong Publications, p 210 ; Flora of China @ efloras.org Volume 9 ; Hibbert, M., 2002, The Aussie Plant Finder 2002, Florilegium. p 286 ; http://www.botanic-gardens-ljubljana.com/en/plants ; Hu, Shiu-ying, 2005, Food Plants of China. The Chinese University Press. p 462 ; Jackes, D. A., 2007, Edible Forest Gardens ; Kermath, B. M., et al, 2014, Food Plants in the Americas: A survey of the domesticated, cultivated and wild plants used for Human food in North, Central and South America and the Caribbean. On line draft. p 784 ; Khasbagan, Yeruhan and Zhao Hui, 2011, Study on Traditional Knowledge of Wild Edible Plants Used by the Mongolians in Xilingol Typical Steppe Area. Plant Diversity and Resources. 33(2): 239-246 ; Morton, ; Pham-Hoang Ho, 1999, An Illustrated Flora of Vietnam. Nha Xuat Ban Tre. p 800 ; Plants for a Future database, The Field, Penpol, Lostwithiel, Cornwall, PL22 0NG, UK. http://www.scs.leeds.ac.uk/pfaf/ ; READ, ; Redzic, S. J., 2006, Wild Edible Plants and their Traditional Use in the Human Nutrition in Bosnia-Herzegovina. Ecology of Food and Nutrition, 45:189-232 ; Simkova, K. et al, 2014, Ethnobotanical review of wild edible plants used in the Czech Republic. Journal of Applied Botany and Food Quality 88, 49-67 ; Song, M., et al, 2013, Traditional knowledge of wild edible plants in Jeju Island, Korea. Indian Journal of Traditional Knowledge. 12(2) pp 177-194 ; Sp. pl. 1:116. 1753 ; Tanaka, ; Wujisguleng, W., & Khasbagen. K., 2010, An integrated assessment of wild vegetable resources in Inner Mongolian Autonomous Region, China. Journal or Ethnobiology and Ethnomedicine 6:34
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