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Une herbe qui pousse d'année en année. C'est un arbuste rampant. Il peut atteindre 1 m de haut. Les feuilles mesurent plus de 1 cm de large et environ 3 cm de long. Ils sont opposés et minces. Les feuilles peuvent mesurer 2 à 12 cm de long et 1 à 4 cm de large{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : A herb that keeps growing from year to year. It is a creeping shrub. It can grow 1 m tall. The leaves are more than 1 cm wide and about 3 cm long. They are opposite and thin. The leaves can be 2-12 cm long and 1-4 cm wide{{{0(+x).
Consommation
(rapports de comestibilité, parties utilisables et usages alimentaires correspondants) :
Original : Leaves, Vegetable, Root - starch{{{0(+x).
Détails
: Les jeunes feuilles sont cuites et consommées comme légume.
La racine moulue est utilisée pour préparer les chapatti{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : The young leaves are cooked and eaten as a vegetable. The ground root is used to prepare chapatti{{{0(+x).
C'est une plante tropicale. Il pousse dans les endroits humides à basse à moyenne altitude à Taiwan. Dans le nord-est de l'Inde, il pousse entre 1 900 et 2 200 m d'altitude. Au Sichuan et au Yunnan{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : It is a tropical plant. It grows in wet places at low to medium altitudes in Taiwan. In Northeastern India it grows between 1,900-2,200 m above sea level. In Sichuan and Yunnan{{{0(+x).
Localisation
:
Asia, Australia, China, Himalayas, India, Japan, Nepal, Northeastern India, Philippines, Taiwan{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : Asia, Australia, China, Himalayas, India, Japan, Nepal, Northeastern India, Philippines, Taiwan{{{0(+x).
Notes
:
Il existe environ 5 espèces de gonostegia.
Certains les mettent dans Pouzolzia{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : There are about 5 species of Gonostegia. Some put these in Pouzolzia{{{0(+x).
dont livres et bases de données : 0"Food Plants International" (en anglais) ;
dont biographie/références de "FOOD PLANTS INTERNATIONAL" : Alegado, A. M. & De Guzman, R. B., 2014, Indigenous food crops of the Aetas tribe in the Philippines and their traditional methods of food preparation. in Promotion of Underutilized Indigenous Food Resources for Food Security and Nutrition in Asia and Pacific. FAO. Bangkok p 160 ; Aryal, K. P., et al, 2018, Diversity and use of wild and non-cultivated edible plants in the Western Himalaya. Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine (2018) 14:10 ; Flora of China @ efloras.org Volume 5 ; Kuo, W. H. J., (Ed.) Taiwan's Ethnobotanical Database (1900-2000), http://tk.agron.ntu.edu.tw/ethnobot/DB1.htm ; Tsering, J., et al, 2017, Ethnobotanical appraisal on wild edible plants used by the Monpa community of Arunchal Pradesh. Indian Journal of Traditional Knowledge. Vol 16(4), October 2017, pp 626-637 ; Xu, You-Kai, et al, 2004, Wild Vegetable Resources and Market Survey in Xishuangbanna, Southwest China. Economic Botany. 58(4): 647-667. (As Memorialis hirta)
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