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Une herbe succulente. Il continue de croître d'année en année. Il pousse de 40 à 60 cm de haut. Les tiges zig-zag. Ils sont légèrement velus. Les feuilles sont obliques et en forme d'épée. Ils mesurent 10-24 cm de long sur 5-9 cm de large. Ils ont des tiges de feuilles courtes. Le lobe inférieur d'un côté est en forme d'oreille. Il y a des dents le long du bord. Les fleurs sont en têtes rondes compressées. Les fleurs sont crème. Le fruit est sec et long de 0,5 mm, avec une graine et un ovale{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : A succulent herb. It keeps growing from year to year. It grows 40-60 cm high. The stems zig-zag. They are slightly hairy. The leaves are oblique and sword shaped. They are 10-24 cm long by 5-9 cm wide. They have short leaf stalks. The lower lobe on one side is ear shaped. There are teeth along the edge. The flowers are in compressed round heads. The flowers are cream. The fruit is dry and 0.5 mm long, with one seed and oval{{{0(+x).
Culture
:
Les plantes peuvent être cultivées en divisant la racine{{{0(+x) (traduction automatique).
Original : Plants can be grown by dividing the root{{{0(+x).
Consommation
(rapports de comestibilité, parties utilisables et usages alimentaires correspondants) :
dont livres et bases de données : 0"Food Plants International" (en anglais) ;
dont biographie/références de "FOOD PLANTS INTERNATIONAL" : Dangol, D. R. et al, 2017, Wild Edible Plants in Nepal. Proceedings of 2nd National Workshop on CUAOGR, 2017. ; Dobriyal, M. J. R. & Dobriyal, R., 2014, Non Wood Forest Produce an Option for Ethnic Food and Nutritional Security in India. Int. J. of Usuf. Mngt. 15(1):17-37 ; Flora of China @ efloras.org Volume 5 ; Gangwar, A. K. & Ramakrishnan, P. S., 1990, Ethnobotanical Notes on Some Tribes of Arunachal Pradesh, Northeastern India. Economic Botany, Vol. 44, No. 1 pp. 94-105 ; Hu, Shiu-ying, 2005, Food Plants of China. The Chinese University Press. p 364 (As Elatostema edule) ; Joshi, N., et al, 2007, Traditional neglected vegetables of Nepal: Their sustainable utilization for meeting human needs. Tropentag 2007. Conference on International Agricultural Research for Development. ; Kar, A., & Borthakur, S. K., 2007, Wild vegetables sold in local markets of Karbi Anglong, Assam. Indian Journal of Traditional Knowledge. 6(1) January 2007, pp 169-172 ; Manandhar, N.P., 2002, Plants and People of Nepal. Timber Press. Portland, Oregon. p 214 ; Murtem, G. & Chaudhrey, P., 2016, An ethnobotanical note on wild edible plants of Upper Eastern Himalaya, India. Brazilian Journal of Biological Sciences, 2016, v. 3, no. 5, p. 63-81 ; Savita, et al, 2006, Studies on wild edible plants of ethnic people in east Sikkim. Asian J. of Bio Sci. (2006) Vol. 1 No. 2 : 117-125 ; Teron, R. & Borthakur, S. K., 2016, Edible Medicines: An Exploration of Medicinal Plants in Dietary Practices of Karbi Tribal Population of Assam, Northeast India. In Mondal, N. & Sen, J.(Ed.) Nutrition and Health among tribal populations of India. p 156
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